Aussikerho

Australianterrierikerho ry on perustettu 13.06.1987. Yhdistys on toiminut rotujärjestönä vuodesta 2007.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää australianterrierirodun tunnetuksi tulemista, rodun kehittämistä, rodun hyvinvointia lisäävää koiranpitoa ja rodun harrastajien yhteistoimintaa ja tietojen vaihtoa. Yhdistys toteuttaa tarkoituksensa järjestämällä keskustelu- ja koulutustilaisuuksia, näyttelyitä sekä suorittamalla jalostustoimintaa. Yhdistys seuraa rodun kehitystä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja pitää yhteyttä vastaaviin ulkomaisiin järjestöihin.

Vuosittain järjestettävä Australianterrierikerho ry:n virallinen erikoisnäyttely on samalla rodun päänäyttely. Yhdistyksellä on eri paikkakunnilla alaosastoja, jotka järjestävät paikallista toimintaa.

Aussi-lehti julkaistaan neljä  kertaa vuodessa. Lisäksi ylläpidetään  omia internet-sivuja ja yhdistyksellä on facebook-tili. Aussi-puodin kautta voi hankkia erilaisia aussi-aiheisia tuotteita.

Australianterrierikerhon jalostustoimikunta toimii neuvoa antavana, ohjaavana ja australianterrierirodun rodunjalostuksellisiin kysymyksiin paneutuvana elimenä.

Kuinka voi vaikuttaa yhdistyksessä? Yhdistyksen hallitus kokoontuu n. 6 kertaa vuodessa. Kokouspäivät ilmoitetaan etukäteen toimihenkilöt sivulla. Jos sinulla on asioita/ehdotuksia, jotka haluat esittää hallituksen käsittelyyn, toimita materiaali viikkoa ennen kokousta sihteerille.
Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain helmikuun loppuun mennessä. Jos haluat asioista vuosikokouksen päätöksen, ne tulee tuoda ensin hallituksen käsiteltäväksi. Kts. säännöt.