Terveystiedot

Jalostustoimikunta on uusinut listan nykyiseen muotoonsa vuonna 2023

Vanhat listat, joista löytyy kaikki vanhat sairausilmoitusten tiedot, ovat jalostustoimikunnalla taltioituna.
Mitään aikaisemmin julkista tietoa ei tulla poistamaan/hävittämään. Ilmoitettujen sairauksien dokumentointia uudistettu ja ne ovat nyt Excel-taulukossa.
Jalostustoimikunta on myös tilastoinut saamiaan tietoja australianterrierien terveydentilasta sairauskohtaisesti. Tilastot ovat suuntaa antavia ja perustuvat tietoihin jotka jalostustoimikunnalle on ilmoitettu.
Mikäli huomaat Excel-tiedostossa virheitä tai toimimattomia linkkejä, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan niistä jalostustoimikunnalle.

Terveystietoja voi lähettää suoraan jalostustoimikunnan sähköpostiin jalostustmk(at)australianterrierikerho.fi tai lomakkeiden kautta.

Terveystiedot 8.8.2023

Vanhat listat terveystiedoista lähetetään erilisenä pyyntönä niille, jotka haluavat niitä vielä katsoa.

Koiran kuolinsyyn ilmoittaminen Kennelliiton koirarekisteriin

Kennelliiton järjestelmään merkitään koiran kuolintiedot omistajan pyynnöstä. Tämän voi tehdä helpommin Omakoira-palvelussa. Palvelusta valitaan Koirat-välilehti ja klikataan aktiiviseksi kyseinen koira. Sen jälkeen klikataan linkkiä ”Merkitse kuolleeksi”, jonka jälkeen pääsee syöttämään koiran kuolinajan ja -syyn. Tietojen lisäämisen jälkeen sivu tulee tallentaa ”Tallenna”-painikkeella ja tiedot päivittyvät välittömästi Kennelliiton koirarekisteriin ja Jalostustietojärjestelmään.

Jos kuolinilmoitusta ei ole mahdollista tehdä Omakoira-palvelun kautta, voi sen tehdä myös vapaamuotoisena kirjallisena ilmoituksena. Ilmoituksessa tulee näkyä koiran nimi ja rekisterinumero, kuolinaika ja -syy sekä omistajan allekirjoitus. Ilmoituksen voi skannata tai valokuvata ja lähettää sähköpostin liitteenä osoitteeseen: rekisterointi@kennelliitto.fi tai postitse: Suomen Kennelliitto – Showlink Oy, PL 20, 79101 Leppävirta

Vanhoja ilmoituksia ja tilastoja

 Kasvattajien tekemät pentueilmoitukset  ->Päivitetty 22.8.2011

Terveystilastot
– Diabetes
– Epilepsia
– Kilpirauhasen vajaatoiminta
– Calve legg perthes
– Patella luksaatio
– Silmäsairaudet

 Arkisto
Koirakohtaiset  -> päivitetty 1.3.2011
Terveyskyselyjen ja – ilmoitusten tiedot -> päivitetty  1.3.2011