Rekisteröintimaksuluokat muuttuvat sekä koiranpennuille tunnistusmerkintäpakko 1.1.2009 alkaen

Rekisteröintimaksuun sisältyy jatkossa sekä tunnistusmerkintämaksu että toimitusmaksut, kun aiemmin rekisteröintimaksun lisäksi maksettiin erikseen nämä kustannukset.

Yli puolella rekisteröintimaksu halpenee, kun rekisteröinti-, tunnistusmerkintämaksu ja muut rekisteröintiin liittyvät kulut niputetaan yhteen uusien rekisteröintimaksuluokkien mukaan. Samalla aiemmin vaaditut mikrosiru- ja tatuointikorttimaksut poistuvat käytöstä.

Vuoden 2009 alusta on kaksi luokkaa, joiden mukaan rekisteröintimaksu määräytyy:

1. luokka: Rekisteröintimaksu kasvattajasitoumuksen allekirjoittaneiden, Kennelliiton ja rekisteröitävän rodun rotuyhdistyksen jäsenten, Kennelliiton hyväksymässä rekisterissä olevien koirien jälkeläisille.

2. luokka: Rekisteröintimaksu tuontikoirille ja koirille, joiden kasvattajat eivät täytä edellisen maksuluokan vaatimuksia.

Vuoden 2009 maksut:

1. luokka 35 euroa / pentu.
2. luokka 68 euroa / pentu.
http://www.kennelliitto.fi/FI/kennelliitto/uutiset/2008/2.12.08Rekistreointimaksut.htm
Rekisteröitävien koiranpentujen tunnistusmerkintäpakko astuu voimaan 2009 vuoden alusta Tunnistusmerkintäpakko koskee 1.1.2009 tai sen jälkeen syntyneitä pentueita. Tunnistusmerkinnästä on hyötyä esimerkiksi, jos koira karkaa tai se varastetaan.

http://www.kennelliitto.fi/FI/kennelliitto/uutiset/2008/20081016_tunnistusmerkintapakko.htm

Suomen Kennelliiton Uutisarkisto

This entry was posted in Kennelliitto. Bookmark the permalink.