Otsikko

VUODEN AUSSI-KILPAILUN TULOKSET
[Top Aussie in Finland RESULTS]

Vuoden Aussi -kilpailujen säännöt

Ohjeet näyttelytulosten lähettämiseen löydät täältä.

HUOM! Mahdolliset korjaukset lähetettävä osoitteeseen vuodenaussi(at)gmail.com

Kilpailuvuosi on yksi kalenterivuosi. Kilpailuihin voivat osallistua kilpailuvuonna Australianterrierikerhoon kuuluneet jäsenet, jäsenen perheenjäsenet ja heidän koiransa. Jäsenellä tulee olla ollut pysyvä asuinpaikka Suomessa kilpailuvuoden aikana.

Kerho laskee kaikkien australianterrierien pisteet, mutta kilpailuissa sijoitetaan ne koirat ja kasvattajat, joilla on osallistumisoikeus Vuoden Aussi -kilpailuihin. Tuloksia ei tarvitse erikseen kerholle lähettää, paitsi jalostusuroksen ja -nartun osalta. Pisteitä lasketaan vain Suomen Kennelliiton näyttelyistä ja kilpailussa huomioidaan viisi parasta näyttelytulosta. Epäviralliset pentunäyttelyt ja match showt ovat kilpailun ulkopuolella.
Pisteet lasketaan ainoastaan SKL:n näyttelysäänöillä kilpailtavista näyttelyistä.

 

Kaikille ROP/ PU - PN sijoittuneille lasketaan 1 lisäpiste jokaista viittä näyttelyyn osallistunutta yli 9 kuukauden ikäistä australianterrieriä kohden.

Veteraani kilpailussa tulee pisteet samoilla ehdoilla, mutta veteraani kisassa tulevat lisäpisteet näyttelyyn osallistuneiden australianterrieriveteraanien kokonaismäärän mukaan.

Pentu-kilpailussa Kunniapalkinnolla palkitut ja sijoitetut pennut saavat myös taulukon pisteet näyttelyyn osallistuneiden australianterrieripentujen kokonaismäärän mukaan.

Vuoden näyttelyaussi -kilpailuun osallistuneista julkaistaan Aussi -lehdessä 20 parhaimman tulokset. Muiden kilpailujen osalta julkaistaan kymmenen parhaimman tulokset.

Ryhmä- ja BIS-kilpailuja ei enää lasketa vuoden näyttelyaussi-kisassa

 

Vuoden näyttelyaussi ja VSP -näyttelyaussi
Pisteet lasketaan ohessa olevan taulukon mukaan ja eniten pisteitä kerännyt on voittaja. Mikäli kahdella tai useammalla koiralla on sama pistemäärä, voittaa kilpailuvuoden aikana vähimmillä näyttelykäynneillä pisteet kerännyt koira.


Vuoden pentu ja VSP -pentu
Vuoden aussipentu -kilpailussa on samat säännöt kuin Vuoden näyttelyaussi -kilpailussa, paitsi että koiran on kilpailtava pentuluokassa. Pentukilpailussa kunniapalkinnolla palkitut ja sijoitetut pennut saavat taulukon pisteet. Lisäksi 1 lisäpiste tulee jokaisesta muusta näyttelyyn osallistuneesta australianterrieripennusta.

Pistetaulukko:

Sijoitus Pist.
ROP / ROP-kasvattaja / ROP-vet / ROP-pentu 15
PU1 - PN1 / PU1-vet - PN1-vet / PEK1, KP 10
PU2 - PN2/ PU2-vet – PN2-vet / PEK2, KP 8
PU3 - PN3/ PU3-vet – PN3-vet / PEK3, KP 6
PU4 - PN4 / PU4-vet – PN4-vet / PEK4, KP 4

 

Vuoden veteraani ja VSP -veteraani
Vuoden aussiveteraani -kilpailussa on samat säännöt kuin Vuoden näyttelyaussi -kilpailussa.  Koiran on kilpailtava veteraaniluokassa jolloin veteraaniluokan kilpailuluokan sijoitukset vastaavat Vuoden aussi -kisan PU/PN sijoituksia. Veteraaniluokassa ROP- ja VSP-veteraanit saavat 1 lisäpisteen jokaista muuta näyttelyyn osallistunutta aussiveteraania kohti. Mikäli pisteet menevät tasan, voittaa se, joka on sijoittunut korkeammalle sijalle Vuoden näyttelyaussi -kilpailussa.
 


Vuoden kasvattaja

Useamman henkilön kasvattaessa samalla kennelnimellä ainakin yhden henkilöistä tulee olla ollut yhdistyksen jäsen kilpailuvuonna. Kasvattaja osallistuu Vuoden Kasvattaja- kilpailuun, jos hän on esittänyt kunniapalkinnolla palkitun kasvattajaryhmän tai neljä hänen kasvattiaan vähintään kahdesta eri yhdistelmästä ovat saaneet pisteitä Vuoden Aussi-kilpailussa.

Sijoitus Pist.
ROP-kasvattaja, KP 15
Kasv 2, KP 10
Kasv 3, KP 8
Kasv 4, KP 6
Loput KP:lla palkitut ryhmät 4


Kunniapalkinnolla palkitut kasvattajat saavat lisäksi yhden lisäpisteen jokaista muuta esitettyä kasvattajaluokkaa kohden. Lisäksi lasketaan mukaan enintään neljän parhaan, vähintään kahdesta eri yhdistelmästä olevan kasvatin Vuoden Aussi-kilpailun antamat pisteet seuraavan taulukon mukaan:

Sijoitus Vuoden Aussi -kisassa Pisteet
1. - 10. 35
11. - 20. 30
21. - 30. 25
31. - 40. 20
41. - 50. 15
51. - 60. 10
61. - 70 5
Loput pisteitä saaneet 3


Vuoden jalostusnarttu ja -uros

Jalostusnartun ja - uroksen omistajan tulee ilmoittaa pisteidenlaskijalle koiran kilpailuvuoden aikana näyttelyissä kilpailleet jälkeläiset vuoden loppuun mennessä.

Tässä kilpailussa lasketaan nartun/uroksen neljän parhaan, vähintään kahdesta eri yhdistelmästä olevan jälkeläisen saamat pisteet Vuoden näyttelyaussi -kilpailusta niin, että vähintään neljällä jälkeläisellä on oltava pisteitä. Pisteet lasketaan kasavattajakilpailun taulukon mukaisesti.

 

Vuoden agilityaussi

Tulosten kirjaaminen

- koska nykyisin kilpailukirjaan merkitään vain alle 0,99- tulokset, kilpailijat lähettävät tuloksensa agilityaussi- kilpailun kirjaajalle esim. sähköpostilla, myös ne tulokset, joita ei ole merkitty kilp. kirjaan - tulosten kirjaaja ylläpitää tulosrekisteriä, josta kalenterivuoden loputtua poimii mukaan kilpailuun parin 5 parasta tulosta ja ilmoittaa jokaisen parin pisteet ja sijoituksen Vuoden Aussi - kisan pisteiden laskijalle
1.lk tulos
pisteet sijoitus lisäpisteet
alle 0,99 7 1. 5
1-10,99 5 2. 4
11-25,99 2 3. 3
4. 2
5. 1
2.lk tulos
pisteet sijoitus lisäpisteet
alle 0,99 6 1. - 3. 6
1-10,99 4 4. - 6. 3
11-25,99 1 7. - 10. 1
3.lk tulos
pisteet sijoitus lisäpisteet
alle 0,99 5 1. - 3. 7
1-5,99 3 4. - 6. 5
6-10,99 1 7. - 10. 2

 

Vuoden tokoaussi
Vuoden tottelevaisuus aussi-kilpailussa lasketaan 5 parhaimman kokeen pistemäärä. Mikäli kahdella tai useammalla koiralla on sama pistemäärä voittaa korkeammassa luokassa kilpaileva koira. Jos kaksi tai useampi samassa luokassa kilpaileva koira saa saman pistemäärän, voittaa vähemmällä käynneillä pisteet saanut koira. Mikäli molemmilla on saman verran koekäyntejä ja pisteitä voittaa se jolla on yhdestä kokeesta paremmat yhteispisteet, mikäli nämäkin on samat katsotaan toiseksi parhaimmat pisteet, ja jne. Mikäli tälläkään menetelmällä ei voittajaa löydy, palkitaan molemmat vuoden toko-aussina.

 

ALO1 4 pistettä AVO1 7 pistettä VOI1 12 pistettä EVL1 15 pistettä
ALO2 2 pistettä AVO2 5 pistettä VOI2 9 pistettä EVL2 11 pistettä
ALO3 1 pistettä AVO3 3 pistettä VOI3 5 pistettä EVL3 8 pistettä

 

 

 

 

 

   

 

© Australianterrierikerho ry.