Ajankohtaista

Erikoisnäyttelyn aikana näyttelypaikalla on mahdollista nauttia lounas kahviossa. 

Tarjolla on aasialaistyyppinen kanakeitto tai kasvissosekeitto, salaatti, leipä + levite, vesi ja jälkiruoaksi kahvi/tee + pulla.
Lounaan hinta on 16 €.

Lisäksi tarjolla on koko päivän ajan:
sämpylöitä, pullaa, gluteenittomia brownieseja, kahvia, teetä ja virvokkeita.”

Kahviossa maksun voi suorittaa vain käteisellä, korttimaksuun ei ole mahdollisuutta.

AUSTRALIANTERRIEREIDEN RALLY-TOKON MESTARUUSKISAT 26.5.2022

Rally-tokon rotumestaruuksista kisataan helatorstaina 26.5 Vaasassa. Tuomarina toimii Minna Hillebrand. Kisat pidetään Vaasan agilityseuran uudella Alkulan hiekkapohjaisella kentällä. Aussien ilmoittautuminen etusija ilmoittautumiseen on 2.-4.5, startin hinta on 27 €. Aussien rotumestaruuskisa on Australianterrierikerhon jäsenille ja se kisataan vuoden aussi -säännöillä. Lisätiedot kisasta ja ilmoittautumisohjeet löytyy osoitteesta www.virkku.net.

Tervetuloa aina aurinkoiseen Vaasaan!

TERRIERIROTUJEN ERIKOISNÄYTTELY 8.8.2021 

TerriERI eli kaikkien terrierirotujen yhteinen erikoisnäyttely järjestetään 8.8.2021 Vantaalla. Tuomarilistaan tulee merkittäviä muutoksia poikkeustilanteesta johtuen. Täydennetty varatuomarilista julkaistaan heti kun se on saatu vahvistettua. Rotukohtaiset tuomaritiedot sekä varatuomari roduille, joiden alkuperäisen tuomari on estynyt, vahvistetaan vasta kun lopulliset koiramäärät ovat tiedossa. Tuomarimuutoksista tiedotetaan STJ:n koti- ja Facebook-sivuilla: www.terrierijarjesto.fi/terri-eri-2021


LUONNETESTI PERUTTU

SPKL Palveluskoiraliiton hallitus päätti kokouksessaan 19.3.2021, että Palveluskoiraliiton hallinnoimia kokeita, kilpailuja, luonnetestejä ja MH-luonnekuvauksia ja kursseja ei saa järjestää ajalla 1.-30.4.2021. Verkko- ja etäkursseja saa järjestää ajalla 1.-30.4.2021.

AUSTRALIANTERRIEREIDEN RALLY-TOKON ROTUMESTARUUSKISAT

Australianterriereiden rally-tokon rotumestaruuskisat järjestetään 6.11 Seinäjoella, tuomarina toimii Tytti Lintenhofer. Kisa järjestetään Lakeuden Agilityurheiljoiden toimesta ja kisapaikkana lämmin Hau-Hau Champion Areena. Ilmoittautumiset kisoihin alkavat 20.10 klo 10. ja etusijalla ovat aussit sekä tietenkin järjestävän seuran jäsenet. Paikka varataan ensin sähköpostitse rallytoko.lagu@gmail.com, jonka jälkeen vasta maksetaan paikka ja ilmoittaudutaan Virkussa. Ei-jäsenten ilmoittautumismaksu on 27 € ja kokeen koiramäärä on rajattu 60 koirakkoon. Lisätiedot www.virkku.net. 

Rotumestaruudesta kisaavat Australianterrierikerhon jäsenet vuoden rally-tokoaussisäännöillä. Kyselyt rotumestaruuksista minnamaarit.myllyperkio@gmail.com. 

Seinäjoella nähdään! 

Erikoisnäyttely 2021

11.9.2021 Tammenportin kurssikeskus, Vaahalantie 63, 16600 JÄRVELÄ,

Palkintotuomari Vibeke Rørdam, Tanska. Varalla Perttu Ståhlberg, Suomi

Australianterrieri, myös pennut (5 – alle 7kk & 7 – alle 9kk) ja
jälkeläisluokka.

Arvostelu alkaa klo 10.00.

Ilmoittautumiset 2.8.2021 menessä os, www.showlink.fi, ilmoittautuminen.kennelliitto.fi tai Pia Nyberg, Högåkerintie 81, 07130 ANTTILA.

Ilm. koskevat tiedustelut pia.selendia@gmail.com, ark. klo 12-17 puh. 040 588 5152  Muut tiedustelut Salla Myllylä, salla.mullula@hotmail.com, puh. 040 127 2204.

Ilm. maksu 30€, pennut ja vet. 20€, yli 10-v. vet. ilmaiseksi, tili IBAN FI88 5612 1120 7125 72/ BIC OKOYFIHH / Australianterrierikerho ry, viite 202109110.

Erikoisnäyttelyn 2020 tuomariesittely

Heippa aussiväki!

Ensimmäiseksi lämmin  ja nöyrä kiitos Aussikerholle kutsusta tähän kunniatehtävään. Kutsu tuli alunperin varatuomariksi ja olin jo siitäkin hyvin otettu. Nyt sitten tämä kaikin tavoin poikkeuksellinen korona-vuosi on aiheuttanut paljon muutoksia jotka ovat koskettaneet suuresti koiranäyttelyitäkin ja niinpä tämän vuoden erkkarinkin osalta varatuomarius vaihtui osaltani päätuomarin toimeen. Vielä kerran kiitos luottamuksesta aussikerholle! Minkä rahansa rodun erikoisnäyttelyn arvostelu on ainakin itselleni suurin mahdollinen kunniatehtävä, saati kun kyseessä on vieläpä oma rotu, niin ei voi kuin nöyrän innokkaana odottaa syyskuista viikonloppuamme yhdessä.

Kasvatan kennelnimellä Arctic Soul siperianhuskyjä sekä australianterriereita.

Ensimmäisen oman aussini hankin 2003 ja ensimmäinen pentueeni syntyi 2006. Ulkomuototuomariksi valmistuin toisesta rodustani, siperianhyskyistä vuonna 2013 ja ensimmäisen laajennusoikeuteni uuteen roturyhmään hain luonnollisesti toisen oman rotuni ryhmään eli terriereihin ja siitä olenkin sitten kolmosessa pikkuhiljaa laajentanut, luonnollisesti ausseista alkaen. Aussien myötä minulla vaihtui ammattikin. Innostuin omien koirien turkkien kunnostuksesta sen verran, että kouluttauduin kaikkien rotujen trimmaajaksikin. Trimmasin useamman vuoden työkseni, kunnes fyysiset rajoitteet estivät kokopäiväisen trimmaustyön. Nyt kuitenkin viime syksyllä palasin juurilleni muutaman vuoden tauon jälkeen ja trimmaan nykyisin Musti & Mirrin salongissa Kouvolassa osa-aikaisesti sekä teen myös myymälävuoroja. Olen siis aikalailla unelma-alallani, koirat täyttävät päiväni aika tarkkaan 24/7.

Kotonani asustelee parisenkymmentä siperianhuskyä, joilla kilpailen valjakkolajeissa ja käyn aktiivisesti näyttelyissä. Ausseja asuu kotona 3 narttua ja äidilläni seinänaapurissa asuu 1 aussidaami-vanhus ja 6v uros. Aussit ovat meillä perheenjäseniä ja jonkin verran käydään näyttelyissäkin.

Ausseissa arvostan tervettä ja toiminnallista, tietynlaista alkukantaista rakennetta ja sujuvaa, vaivatonta liikettä ja oikeanlaatuinen, helppohoitoinen turkinlaatu viimeistelee kokonaisuuden, sitkeän ja kuitenkin tyylikkään terrierin olemusta unohtamatta. Meillä Suomessa on mielestäni ausseissa korkea taso ja odotankin erkkaria jo suurella innolla. Toivotaan, että ihmiset eivät kuitenkaan unohtaisi koronan läsnäoloa, kuten nyt vähän näyttää jo osin käyneen, jotta näyttely saataisiin ylipäätään järjestää ja vietyä läpi turvallisesti, kaikkien terveys huomioiden.

Mari Pajaskoski