Diabetestutkimuksen tilanne ja näytteiden otto vuonna 2009

Näytteitä diabetestutkimukseen on saatu kerättyä vajaassa vuodessa, helmikuun puoliväliin 2009, mennessä 139 kappaletta. Se on hieno määrä. Lämmin kiitos kaikille australianterriereiden aktiivisille omistajille!

Näytteiden keräämistalkoot jatkuvat. Lisää näytteitä tarvitaan. Tutkimuksen kannalta tärkeitä terve-sairas –pareja on tutkimusryhmällä käytössä tällä hetkellä kolme (3). Näitä terve-sairas -pareja tarvitaan lisää, että perinnöllisen diabeteksen aiheuttama geeni löydetään.

Jos oma aussisi tai tuttavasi aussi sairastaa diabetesta, tule mukaan tutkimukseen, joka tähtää rotumme terveyden edistämiseen ja ihmisten diabeteksen tutkimukseen. Aussi on ihmisen paras kaveri – ole sinä aussin paras kaveri! Verinäytteen voi käydä antamassa myös terveestä koirasta. Jokainen näyte on varmasti tärkeä.

Kerho tukee sairaiden koirien ja niiden lähisukulaisten verinäytteiden ottamista eli kerho maksaa kuittia vastaan näytteenotosta aiheutuneet kulut. Lue lisää projektista jalostustoimikunnan sivustolta: DIABETESTUTKIMUS

This entry was posted in Kennelliitto. Bookmark the permalink.